2019

Op Koningsdag 2019 bezoekt de Koninklijke Familie Amersfoort. Het Soester Gilde krijgt een uitnodiging om een bijdrage te leveren aan dit bezoek. Vlak voor de overgang naar de regioquiz die werd georganiseerd maakte het Koningspaar met hun dochters uitgebreid kennis met de historie en de gebruiken van het Soester gilde. De ontmoeting werd afgesloten met de uitnodiging aan het Koningspaar om over het vaandel te lopen. De ontmoeting werd uitgebreid in beeld gebracht door de NOS.

Gilde Soest tijdens Koningsdag 2019 in Amersfoort (Foto’s ©Robin Utrecht)
Gilde Soest tijdens Koningsdag 2019 in Amersfoort (Foto’s ©Robin Utrecht)
Gilde Soest tijdens Koningsdag 2019 in Amersfoort (Foto’s ©Robin Utrecht)

In het jaar 2019 werd een nieuwe gildeboom geplaatst op De Blaak om het “dansen om de gildeboom” als onderdeel van het teerjaar dichter bij de andere gildefestiviteiten te brengen. Op zondag 18 augustus werd de gildeboom door pastoor Skiba ingezegend.

In 2019 werd ook een nieuw gildevaandel aangeschaft. Dit nieuwe vaandel gemaakt door Joke Willigers werd tijdens de teermaaltijd op 22 augustus gepresenteerd en ingezegend door pastoor Skiba.

2019 – 2023

In de ALV van 2019 is een start gemaakt met een discussie over de Toekomst van het Groot Gaesbeeker Gilde. Onder voorzitterschap van Ron Voskuilen is een werkgroep aan de slag gegaan die op basis van gesprekken, een inventarisatie van ideeën en mogelijkheden, tot voorstellen is gekomen. De ideeën en later voorstellen zijn verschillende malen met de leden besproken.

De voorstellen hebben in juni 2023 geleid tot aanpassing van de statuten waardoor thans ook gildezusters volwaardig lid zijn en er meer mogelijkheden worden geboden om lid van het Soester gilde te worden.