Als je slechts 2 x per jaar een bezoek brengt aan de schietvereniging in Amersfoort, zoals de meeste mensen die aan de Gildeschietavond deelnemen, werd je deze vrijdagavond verrast door de nodige aanpassingen die de vereniging de afgelopen tijd heeft doorgevoerd.

In eerdere jaren werden de schietbanen al aangepast, maar nu zijn de entree en de kantine in een transformatie-fase. De kantine is daarmee wat kleiner geworden, maar daarmee ook gezellig gevuld op deze regenachtige vrijdagavond. 

Het is inmiddels een vertrouwde opzet, je schiet 3 kaarten op de 12 meterbaan en 3 kaarten op de 50 meterbaan. Koning Jurgen, koningin Esmée en hofdame Elly namen ook deel, voor hun de eerste keer.

Het is altijd weer verrassend hoeveel “nieuwe” gezichten er meekomen met de vaste bezoekers. Leuk dat nieuwe mensen het schieten proberen.

Fanatisme en plezier gaan hand in hand op de schietbaan en eindigen gezamenlijk met (sterke) verhalen in de kantine. De sterkte van de verhalen is mogelijk te linken aan de hoeveelheid alcohol die door deze en gene wordt genuttigd.

De leden van Prins Hendrik hebben zich weer vol overgave ingezet om ons te begeleiden bij het schieten en ons te goed te laten doen aan “bruin fruit” en drankjes, dank daarvoor aan al deze vrijwilligers.

Met een spelersveld van 52 schutters (15 dames en 37 heren) vielen er velen in de prijzen, want er waren maar liefst 23 prijzen beschikbaar gesteld door de sponsoren: Slijterij-Wijnhandel Brouwer, Paula’s Choice, Bob’s Bloemen en Kaasboerderij de Staelenhoef (dank namens ons allen).

Bij verstek van André van den Breemer, werden de prijzen dit keer uitgereikt door Frank Spijker en René ten Haaf en daarbij werd gestart met de poedelprijzen. Zodat deze aanmoediging leidde tot de eerste keus in prijzen voor Elly de Bruin en Xander Dazelaar.

De heren en dames waren dit jaar op alle fronten aan elkaar gewaagd.

Bij de heren was het Marcel van den Dijssel die met 182 punten de 1e prijs binnensleepte, direct daaronder kwam de beste vrouwelijke schutter Marcia van Asch met 180 punten.

De 2e mannelijk schutter moest het qua punten toch nog afleggen tegen de 2e dame.

Quinty Pingitzer veroverde de 2e plek met 179 punten voor Jeroen van Hamersveld met 178 punten.

3e bij de dames was Genendel Ringenoldus in het kielzog van haar echtgenoot met 174 punten. De 3e prijs bij de heren was voor de 168 punten voor Hein Janmaat.

Het was duidelijk dat de dames weer sterk vertegenwoordigd waren.

En dan de teams… Voor de nieuwe schutters is dat altijd een verrassende wending: “Zit ik in een team? Bij wie dan?”. De teams worden random ingedeeld en bij wie je zit komt pas bij de uitreiking naar voren.

Het team dat de 1e prijs wegsleepte was team 4, bestaande uit Jeroen van Hamersveld, Danique van Bekkum, Tiny de Ruig, Pieter van Schalkwijk en Dick de Graaff met een totaal van 792 punten.

Gevolgd door team 7 met 789 punten voor Quinty Pingitzer, Hein Janmaat, Bernd Nijenhuis, Chris Uijland en Stefan Jasperse.

De 3e prijs ging naar de 760 punten van team 9, aangevoerd door Jacqueline van Garderen en Celesta Koops, Niek Groenestein, Lindy Kamphorst en Jurgen de Bruin.

Met rammelende fietstassen en –kratten toog menigeen huiswaarts na een geslaagde avondje gezelligheid (en schieten).

Bekijk meer foto's via het fotoalbum.

Labels