De tweede sjoelavond van dit seizoen zit er weer op!

Ondanks het natte vieze weer, was de opkomst weer groot, met vele bekende en nieuwe gezichten.

En leuk om te melden is dat we Koninklijk bezoek van de Gildekoning hadden. Jurgen de Bruin heeft heel enthousiast mee gesjoeld en vond het super gezellig. Zelfs zo enthousiast dat hij de volgende sjoelavond zijn gevolg vraagt mee te komen. Wij hebben dit ook zeer gewaardeerd dat Jurgen aanwezig was.

Bij binnenkomst kreeg iedereen een consumptiebon. Later werd duidelijk dat deze bon door Rob Schalkx werd aangeboden. Rob bedankte iedereen voor de vele kaartjes, bloemen, steun en medeleven die hij heeft ontvangen na het overlijden van zijn vrouw Ieke. Tevens had hij een prachtige schaal opgemaakt met heerlijke hapjes. Nogmaals dank Rob en super fijn en knap dat je dit op deze manier met iedereen wilde delen.

Het nieuwe fenomeen werkt: de eerste sjoel(st)er die 100 punten of meer scoorde was deze avond Hans Olthof en kreeg een flesje wijn aangeboden.

De uitslag van deze avond, bleef weliswaar ietwat n de familie:

  1. Hans Olthof met 592 punten
  2. Marga van Ernst met 575 punten
  3. Toos Engberink met 555 punten

Zij kregen een vleespakket met een leverworst, gekookte worst, rookworst en Saksische smeerworst. Ook kregen zij weer een sjoelsteen uitgereikt, die eenieder goed moet bewaren. Wie weet staat daar aan het einde van het seizoen nog een kleinigheidje tegenover!

De Poedelprijs ging dit keer naar Truus van Dorresteijn en Gerda Ernst met 404 punten. Na het trekken van de hoogste kaart koos Gerda voor een flesje wijn en Truus kreeg de traditionele weckpot, dit keer gevuld met pepernoten.

Het thema van deze avond, hoe kan het ook anders, was Sinterklaas en Piet. Zij hadden “het bootje” verruild voor Pakjesboot 12 en zijn over de Eem richting het Gildehuis gevaren.

De volgende sjoelavond zal plaatsvinden op dinsdag 12 december. Bent u ook benieuwd naar het volgende thema, wij verwelkomen jullie allen weer graag. Het gaat vooral om de gezelligheid en een actieve, sportieve avond. Zegt het voort….

Met hartelijke groet, 

Rian Borgts en Elize van den Berg